Οι ειδικοί
στη Θεωρητική!
 
Ακολουθήστε μας

Βασιλική Διακουμή
1779
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1779,stockholm-core-2.1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-7.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_grid_1200,qode_menu_left,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Βασιλική Διακουμή

Νομικής Κομοτηνής / 2017
Βασιλική Διακουμή

Καθημερινά, πολλές είναι οι επιλογές που καλούμαστε να κάνουμε, οι οποίες καθορίζουν, σε μεγάλο βαθμό, το ποιοι είμαστε ή το που βρισκόμαστε. Μια τέτοια επιλογή για μένα ήταν εκείνη του φροντιστηρίου, το οποίο θα αποτελούσε το κλειδί για τη σχολή που επιθυμούσα!

 

Δεδομένου ότι βρισκόταν αρκετά μακριά από το σπίτι μου (μένω στη Νέα Σμύρνη), ήμουν αρκετά επιφυλακτική στην αρχή. Όμως, αμέσως η ζεστή ατμόσφαιρα από τους καθηγητές και από συμμαθητές μου με απάλλαξαν από κάθε ενδοιασμό. Πράγματι, από τις πρώτες κιόλας μέρες αντιλήφθηκα τη διάθεση για μάθηση και το μεράκι των καθηγητών μου, την κατάρτισή τους πάνω στο αντικείμενο και όχι μια γενική γνώση, η οποία στις μέρες μας είναι εύκολο να βρεθεί. Ακόμα και η προσέγγιση τους στην ύλη δεν ήταν με τρόπο που περιοριζόταν στην στείρα αποστήθιση αλλά  «ξέφευγε» από τέτοιου είδους «καλούπια» και βασιζόταν στην εκμάθηση με μια πιο κριτική σκοπιά πάνω στα πράγματα. Χαρακτηριστικά, θυμάμαι ότι  υπήρχαν φορές, στις οποίες η Ιστορία που διδασκόμασταν «έπαιρνε σάρκα και οστά» μέσα από τις εκδρομές μας σε αντίστοιχους χώρους ή μέσα από τη γλαφυρή διήγηση του καθηγητή μας και τα γεγονότα αποτυπώνονταν αναλλοίωτα στη μνήμη μας!

 

Ως αγχώδες άτομο πάντα φοβόμουν τη στιγμή που θα βρισκόμουν αντιμέτωπη με τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Το φροντιστήριο μου, όμως, κατόρθωσε να απομυθοποιήσει στο μυαλό μου το «τέρας» των Πανελληνίων. Μέχρι το τέλος παρέμεινε ένα άγχος δημιουργικό να συνεχίσω τον αγώνα μου, χωρίς να με εμποδίζει να αποδώσω και να συγκεντρωθώ στο στόχο μου!

 

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, την προετοιμασία μου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις αποδείχθηκε ότι η επιλογή μου ήταν κάτι παραπάνω από σωστή καθώς εκτός από το στόχο μου κατόρθωσα να γεμίσω και με ανεξίτηλες αναμνήσεις για το μέλλον!