Οι ειδικοί
στη Θεωρητική!
 
Ακολουθήστε μας

Επαγγελματικός προσανατολισμός
1214
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1214,stockholm-core-2.1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-7.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_grid_1200,qode_menu_left,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός, δηλαδή η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος, είναι ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας. Μια σωστή επιλογή μπορεί να γίνει η αφετηρία μιας επιτυχημένης σταδιοδρομίας. Αντιθέτως, μια άστοχη επιλογή μπορεί να οδηγήσει τον νέο σε ένα επάγγελμα που δεν θα τον ενδιαφέρει, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ολόκληρη τη ζωή του.

 

Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, λοιπόν, δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη.

 

Στο φροντιστήριό μας δίνουμε μεγάλη σημασία στο ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού. Γι’ αυτό και το αντιμετωπίζουμε με τρόπο επιστημονικό σε συνεργασία με πιστοποιημένες εταιρείες συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

Η προσέγγιση μας βασίζεται σε τρία στοιχεία:

 

Πρώτα απ’ όλα διευκρινίζουμε τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους ότι ο επαγγελματικός προσανατολισμός δεν τελειώνει με την είσοδο σε μια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι, στην πραγματικότητα, μια διαδικασία που συνεχίζεται ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών με την επιλογή μεταπτυχιακών σπουδών, την επιλογή επαγγέλματος και την ανεύρεση εργασίας.

 

Στη συνέχεια υπογραμμίζουμε στους μαθητές τα σωστά, κατά την άποψή μας, κριτήρια επιλογής σπουδών και επαγγέλματος:

  • Προσωπικά ενδιαφέροντα και κλίσεις του κάθε παιδιού
  • Ικανότητες κάθε μαθητή
  • Θετικές επαγγελματικές προοπτικές των σπουδών που σκέπτεται να επιλέξει

 

Τέλος, ξεκινάμε τη διαδικασία συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού από την Α΄ Λυκείου χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους και ειδικά προγράμματα. Έτσι, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις κλίσεις των παιδιών ώστε να διασφαλίσουμε την αρμονική σύνδεση των ενδιαφερόντων τους με τις σχετικές σπουδές και το μελλοντικό τους επάγγελμα.

Θέλεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου;

Θέλεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου;

ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ