Σοφία Θεοτοκά
Νομικής Αθήνας / 2019
Νομικής Αθήνας / 2019
Νομικής Αθήνας / 2019
Το φροντιστήριο είναι ένας χώρος όπου ζουν και συνεργάζονται για αρκετές ώρες πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι. Προκειμένου ο καθένας από αυτούς να μπορέσει να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι αναγκαίος ο σεβασμός από όλους ορισμένων κοινών κανόνων.
Προϋποθέσεις για την εγγραφή ενός μαθητή στο φροντιστήριο ΞΙΦΑΡΑΣ είναι:
[Η διεύθυνση του φροντιστηρίου διατηρεί το δικαίωμα να απαλλάξει από τη διαδικασία γραφής διαγνωστικών κριτηρίων μαθητές που αποδεικνύεται από τον έλεγχο προόδου τους ότι είναι αριστούχοι (μέσος όρος επίδοσης στα θεωρητικά μαθήματα: 18 και άνω).]
Τα τμήματα του φροντιστηρίου ΞΙΦΑΡΑΣ συγκροτούνται με κριτήριο το γνωστικό επίπεδο, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να βρίσκονται σε ομοιογενή τμήματα και να λαμβάνουν την κατάλληλη βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση, η διεύθυνση του φροντιστηρίου διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τη σύνθεση κάποιου τμήματος, αν κρίνει ότι αυτό είναι προς όφελος των μαθητών.
Η ολοκληρωμένη παρακολούθηση των μαθημάτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση όλων των μαθητών. Αν σοβαροί λόγοι δεν επιτρέπουν την προσέλευση ενός μαθητή, οι γονείς του θα πρέπει εγκαίρως να ενημερώσουν τη γραμματεία. Το φροντιστήριο αναλαμβάνει την ευθύνη να ενημερώσει τους γονείς του μαθητή σε περίπτωση απουσίας του. Σε περίπτωση κατά την οποία μαθητής καθυστερεί συστηματικά να προσέλθει στο μάθημα, ο υπεύθυνος καθηγητής έχει το δικαίωμα να του απαγορεύσει την είσοδο στην τάξη.
Η συμμετοχή όλων των μαθητών στους κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται εκτός του εβδομαδιαίου προγράμματος (Σάββατο ή Κυριακή) είναι υποχρεωτική. Αν σοβαροί λόγοι δεν επιτρέπουν την προσέλευση ενός μαθητή, οι γονείς του θα πρέπει εγκαίρως να ενημερώσουν τη γραμματεία. Το φροντιστήριο αναλαμβάνει την ευθύνη να ενημερώσει τους γονείς του μαθητή σε περίπτωση απουσίας του. Σε περίπτωση κατά την οποία μαθητής καθυστερεί συστηματικά να προσέλθει στα διαγωνίσματα, ο υπεύθυνος επιτηρητής έχει το δικαίωμα να του απαγορεύσει την είσοδο στην τάξη.
Κατά την παραμονή τους στο φροντιστήριο, οι μαθητές θα πρέπει
Αν κάποιος μαθητής παραβιάζει κατά σύστημα τους παραπάνω κανόνες, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός έχει το δικαίωμα να του ζητήσει να αποχωρήσει από την αίθουσα.
Το φροντιστήριο δεν λειτουργεί κατά τις ημέρες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Οι ημέρες αυτές αναφέρονται συγκεκριμένα στο ετήσιο χρονοδιάγραμμα και είναι η 28η Οκτωβρίου, η 17η Νοεμβρίου, οι διακοπές των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου), η 30η Ιανουαρίου (Τριών Ιεραρχών), η Καθαρά Δευτέρα, η 25η Μαρτίου και οι διακοπές του Πάσχα (από Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα).
Αν οι μαθητές έχουν κάποιο παράπονο ή αίτημα μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία και να ζητούν συνάντηση με τον υπεύθυνο σπουδών.
Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους σε προσωπικές συναντήσεις με τον υπεύθυνο σπουδών και τους εκπαιδευτικούς μετά από ατομικό ραντεβού που θα έχουν κλείσει στη γραμματεία.
Κατά τη χειμερινή περίοδο (Σεπτέμβριος-Μάιος), τα δίδακτρα προκαταβάλλονται κατά το πρώτο επταήμερο κάθε μήνα.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος-Ιούλιος), τα δίδακτρα καταβάλλονται σε δύο δόσεις: μία κατά την εγγραφή του μαθητή και μία έως τα τέλη της τρίτης εβδομάδας της καλοκαιρινής προετοιμασίας.
Σε περίπτωση διακοπής της φοίτησης, τα δίδακτρα που έχουν καταβληθεί δεν επιστρέφονται και απαιτείται η καταβολή διδάκτρων μέχρι και την ημέρα της αποχώρησης του μαθητή από το φροντιστήριο.
Αν κάποιος σοβαρός λόγος εμποδίζει την έγκαιρη καταβολή των διδάκτρων, ο κηδεμόνας θα πρέπει να ενημερώσει τη γραμματεία, ώστε να γίνει ειδική ρύθμιση και να οριστεί νέα ημερομηνία καταβολής.
Η διεύθυνση σπουδών διατηρεί το δικαίωμα να απομακρύνει από το φροντιστήριο όποιον μαθητή συστηματικά είτε αδιαφορεί για τη μαθησιακή διαδικασία είτε αγνοεί οποιονδήποτε από τους παραπάνω κανόνες.
Όλοι οι παραπάνω κανόνες ισχύουν και στην περίπτωση κατά την οποία το φροντιστήριο υποχρεωθεί –μετά από κρατική εντολή– να λειτουργήσει εξ αποστάσεως.