Οι ειδικοί
στη Θεωρητική!
 
Ακολουθήστε μας

Ψυχοπαιδαγωγική στήριξη
1192
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1192,stockholm-core-2.1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-7.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_grid_1200,qode_menu_left,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Ψυχοπαιδαγωγική στήριξη

Τα παιδιά είναι, πρώτα απ’ όλα, παιδιά!

 

Αυτή είναι η αφετηρία από την οποία ξεκινάμε για να προσεγγίσουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές μας.

 

Οι τρεις τάξεις του Λυκείου συμπίπτουν χρονικά με την πιο κρίσιμη, ίσως, φάση της εφηβείας. Τα παιδιά καλούνται, από τη μια πλευρά, να διαχειριστούν τις σοβαρές αλλαγές που νιώθουν να γίνονται στο σώμα τους και τον ψυχικό τους κόσμο, και από την άλλη πλευρά να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Ασφαλώς, η στήριξη που χρειάζονται τα παιδιά δεν μπορεί να αφορά μόνο τα μαθήματα και τις εξετάσεις. Πρέπει να είναι μια ολόπλευρη ψυχοπαιδαγωγική στήριξη. Η ψυχική υγεία των εφήβων είναι ένας παράγοντας καθοριστικός όχι μόνο για την σχολική τους απόδοση αλλά κυρίως για την κατοπινή ενήλικη ζωή τους.

 

Θέλοντας να παρέχουμε και ψυχοπαιδαγωγική στήριξη, συνεργαζόμαστε με ψυχολόγους ειδικευμένους στην Παιδοψυχολογία και την Ψυχολογία του εφήβου.

 

Η ψυχοπαιδαγωγική στήριξη παρέχεται με τη μορφή οργάνωσης σεμιναρίων που απευθύνονται στις μαθήτριες και στους μαθητές μας και εστιάζουν σε ζητήματα όπως:

  • Δυσκολίες μάθησης και μαθησιακές διαταραχές
  • Φοβίες και προβλήματα άγχους
  • Αποτελεσματική διαχείριση χρόνου
  • Δυσκολίες επικοινωνίας
  • Προβλήματα διάθεσης (π.χ. συναισθηματική απόσυρση, κατάθλιψη)
  • Ζητήματα περιορισμένης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης
  • Άρνηση του εφήβου να ασχοληθεί με το σχολείο και τις εξετάσεις

Όλα τα παραπάνω σεμινάρια παρέχονται δωρεάν
στα παιδιά του φροντιστηρίου.

Θέλεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου;

Θέλεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου;

ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ