Οι ειδικοί
στη Θεωρητική!
 
Ακολουθήστε μας

Ειρήνη Μητροπούλου
2002
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2002,stockholm-core-2.1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-7.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_grid_1200,qode_menu_left,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Ειρήνη Μητροπούλου

Νομικής Θεσσαλονίκης / 2019
Ειρήνη Μητροπούλου

Γράφτηκα στο φροντιστήριο Ξιφαράς τον Σεπτέμβριο της Β΄ Λυκείου. Ερχόμενη είχα άγχος για το τι θα βιώσω και πώς θα είναι η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία. Από την πρώτη στιγμή, όμως, κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα περιβάλλον ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο. Και τα δύο χρόνια της φοίτησης μου στο φροντιστήριο χαιρόμουν να πηγαίνω και να βρίσκομαι σε εκείνο το χώρο. Οι καθηγητές ήταν όλοι ένας και ένας, εξαιρετικοί στη δουλειά τους, έτοιμοι να σου μεταδώσουν κάθε γνώση που είχαν. Ήταν διαρκώς πρόθυμοι να σου λύσουν κάθε απορία. Ιδιαίτερα τη χρονιά της Γ΄ Λυκείου που ήταν και η πιο σημαντική, σαφώς και ήταν δίπλα μας. Ήθελαν με κάθε μέσο να μας μάθουν όσα πρέπει προκειμένου να μπορέσουμε ο καθένας να πετύχει το στόχο που είχε θέσει. Ήταν εκεί για εμάς όχι μόνο στο μαθησιακό κομμάτι, αλλά και στο ψυχολογικό. Πετύχαιναν να δημιουργούν ένα χαρούμενο κλίμα τόσο στην τάξη όσο και στο φροντιστήριο γενικότερα, πράγμα που μας ωθούσε περισσότερο και μας αποφόρτιζε από το άγχος και την κούραση που επικρατούσαν την ιδιάζουσα εκείνη χρονιά.

 

Αν τώρα πρέπει να μιλήσω για τον κύριο Ξιφαρά ξεχωριστά, νομίζω ότι δεν φτάνει μια μικρή παραγραφούλα. Πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπο και μια φοβερή προσωπικότητα. Δεν νομίζω ότι έχω γνωρίσει άνθρωπο με περισσότερες γνώσεις από τον κύριο Ξιφαρά. Κάθε φορά που είχαμε μάθημα μαζί του ανυπομονούσα για το τι καινούριο θα μας πει. Πάντα είχε κάτι ιδιαίτερο να μοιραστεί μαζί μας. Θα έλεγα ότι δεν σου έδινε ποτέ την εντύπωση ότι έκανε απλώς το τυπικό μάθημα. Με κάποιο μαγικό τρόπο σε καθήλωνε και με το χιούμορ του σε έκανε να περνάς όμορφα. Κάθε μάθημά του ήταν μοναδικό. Ήταν ασυνήθιστα υποστηρικτικός με καθένα από τα παιδιά.

 

Έτσι, χάρη στη συνδρομή όλων αυτών των υπέροχων ανθρώπων και την εμπιστοσύνη που μου δημιούργησαν κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου και να είμαι πλέον φοιτήτρια. Τέλος, μπορεί η Γ΄ Λυκείου σαν χρονιά να μου άφησε γλυκόπικρα συναισθήματα, τις αναμνήσεις όμως που μου δημιούργησε το φροντιστήριο τις θυμάμαι και τις νοσταλγώ. Είναι πολλές οι φορές που μου λείπει η ζωντάνια του και οι άνθρωποί του.