Οι ειδικοί
στη Θεωρητική!
 
Ακολουθήστε μας

Τι είναι οι Ματιές;
102
post-template-default,single,single-post,postid-102,single-format-standard,stockholm-core-2.1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-7.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_grid_1200,qode_menu_left,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Τι είναι οι Ματιές;

Ματιές, το περιοδικό μας

Τι είναι; είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό μας.

Από τι αποτελείται; από κείμενα, εικόνες, videos και podcasts.

Ποιοι γράφουν; μαθητές, παλιοί και νέοι, καθηγητές, γονείς, αλλά και όποια/όποιος έχει κάτι ενδιαφέρον να πει.

Τι θα βρεις; δημοσιεύσεις για οτιδήποτε αφορά την εκπαίδευση, αλλά και για τον κόσμο γύρω μας, για την κοινωνία, για τις ανθρώπινες σχέσεις, για τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, τη μουσική.

Ποιος είναι ο στόχος; να γίνουν οι Ματιές ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης των απόψεων, των ενδιαφερόντων και των ανησυχιών όλης της κοινότητας που κινείται γύρω από το φροντιστήριο.

Δημήτρης Ξιφαράς

Απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής (1984) και πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1989) με ειδίκευση στην Ιστορία. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Διδάσκει στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 1990. Κατά την περίοδο 1998-2002 δίδαξε στο Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών. Έχει γράψει (μαζί με την καθηγήτρια του Παντείου πανεπιστημίου Ευαγγελία Λούβη) το σχολικό βιβλίο Ιστορίας που διδάσκεται στην Γ΄ Γυμνασίου (Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, α΄ έκδοση 2007). Ειδικεύεται στη διδασκαλία των Νέων Ελληνικών (Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία) και της Ιστορίας.