ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Μοιρασου

Τα παιδιά είναι, πρώτα απ’ όλα, παιδιά.

Αυτή είναι η αφετηρία από την οποία ξεκινάμε για να προσεγγίσουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές μας στο φροντιστήριο ΞΙΦΑΡΑΣ.

Οι τρεις τάξεις του Λυκείου συμπίπτουν χρονικά με την πιο κρίσιμη, ίσως, φάση της εφηβείας. Τα παιδιά καλούνται, από τη μια πλευρά, να διαχειριστούν τις σοβαρές αλλαγές που νιώθουν να γίνονται στο σώμα τους και τον ψυχικό τους κόσμο, και από την άλλη πλευρά να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ασφαλώς, η στήριξη που χρειάζονται οι μαθητές δεν μπορεί να αφορά μόνο τα μαθήματα και τις εξετάσεις. Πρέπει να είναι μια ολόπλευρη ψυχοπαιδαγωγική στήριξη. Η ψυχική υγεία των εφήβων είναι ένας παράγοντας καθοριστικός όχι μόνο για την σχολική τους απόδοση αλλά κυρίως για την κατοπινή ενήλικη ζωή τους.

Θέλοντας να παρέχουμε και ψυχοπαιδαγωγική στήριξη, στο φροντιστήριο ΞΙΦΑΡΑΣ συνεργαζόμαστε με ψυχολόγους ειδικευμένους στην Παιδοψυχολογία και την Ψυχολογία του εφήβου.

Η ψυχοπαιδαγωγική στήριξη παρέχεται με τη μορφή οργάνωσης σεμιναρίων που απευθύνονται στους μαθητές μας και εστιάζουν σε ζητήματα όπως:

  • Δυσκολίες μάθησης και μαθησιακές διαταραχές
  • Δυσκολίες επικοινωνίας του εφήβου
  • Φοβίες και προβλήματα άγχους
  • Προβλήματα διάθεσης όπως κατάθλιψη και συναισθηματική απόσυρση
  • Ζητήματα περιορισμένης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης
  • Άρνηση του εφήβου να ασχοληθεί με το σχολείο και τις εξετάσεις

Παράλληλα, οργανώνονται ειδικά σεμινάρια που απευθύνονται στους γονείς των μαθητών του φροντιστηρίου μας και αφορούν σχετικά ψυχοπαιδαγωγικά θέματα.

Όλα τα παραπάνω σεμινάρια παρέχονται δωρεάν τόσο σε παιδιά που δεν είναι μαθητές του φροντιστηρίου μας όσο και στους γονείς τους.