ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Μοιρασου

Το φροντιστήριο ΞΙΦΑΡΑΣ προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, της Α΄ και της Β΄ Λυκείου το επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν δωρεάν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού HORIZON.

To τεστ HORIZON δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα τεστ (διαγωνίσματα) που γράφουν οι μαθητές στο σχολείο!

To τεστ HORIZON έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία Orientum και βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι το μοναδικό τεστ που δημιουργήθηκε ευθύς εξαρχής στην ελληνική γλώσσα (πολλά από τα τεστ που κυκλοφορούν αποτελούν απλώς μεταφράσεις τεστ από το εξωτερικό), χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αξιόπιστο.

Το τεστ αποτελείται από 190 ερωτήσεις που αναφέρονται σε διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες (Π.χ. Θα σου άρεσε να δημιουργούσες μια δική σου επιχείρηση; ή Θα σου άρεσε να ασχολείσαι με το σχεδιασμό κτιρίων;).

Ο μαθητής καλείται να απαντήσει με αριθμούς από το 1 έως το 6, ανάλογα με το κατά πόσο τον ενδιαφέρει η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Μετά την ολοκλήρωση του τεστ, οι απαντήσεις καταχωρούνται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού τυπώνεται για τον κάθε μαθητή ένα πολυσέλιδο έντυπο στο οποίο αποτυπώνονται με ακρίβεια τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση ειδικής συνάντησης με τον μαθητή και τους γονείς του. Σε αυτήν, ειδικός σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού παραδίδει στο μαθητή τα αποτελέσματα και συζητά μαζί του τις καλύτερες δυνατές επιλογές σπουδών με βάση τα ενδιαφέροντά του.

Αν επιθυμείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν το τεστ HORIZON, συμπληρώστε την φόρμα.